tiistai 31. elokuuta 2010

Pelastuspalvelukin alasajon kohteena Pohjois-Tuusulassa erityisti Jokelassa ja Kellokoskella

Kun kunnat, päättäjien toimesta ovat vähentäneet rajusti pelastuspalvelujen määrärahoja, (myös Tuusulassa) jonka vaatimuksena on ns. nollabudjetti. Sen toteuttaminen on aiheuttanut erittäin vakavan tilanteen terveyden tai jopa hengen pelastamiseen kunnissa.

Suora lainaus K-U 26.8. 2010 ”Kiireellisissä pelastustehtävissä ensimmäinen pelastusyksikkö ei ehdi paikalle säädetyssä ajassa”

Näistä pelastuspalvelun leikkauksista johtuen Jokelassa (25.8-10) kävi toteen tapahtumasarja, joka raivostuttaa paikkakuntalaisia.

Oli hälytetty Jokelaan MediHeli paikalle vakavan sairauskohtauksen vuoksi, mutta helikopteri lääkäreineen joutui odottamaan ilmassa paikalle Hyvinkään palokunnan yksikköä ns. ”alasottoa” varten.

Käsittämätöntä tapahtumassa on se, kun paikkakunnalla on hyvin toimiva Jokelan VPK
ei MediHelin ”alasottoa” hälytetty sieltä, mutta onneksi asiasta välitettiin tieto epävirallisia kanavia myöten ja Jokelan VPK:n kuuluva palomies riensi äkkiä helikopterin määrätylle
laskeutumispaikalle ja pystyi hoitamaan MediHelin ”alasoton”, tietäen joka minuuttin olevan potilaan hengen pelastamiseksi tärkeän.

Lisäksi kyseinen Jokelan VPK palomies hoiti MedHelin lääkärin sairauskohtauksen saaneen henkilön luokse, siviili autollaan.
Upeaa ja vastuullista toimintaa Jokelan palomieheltä, mielestäni tämäkin toiminta kertoo millä tasolla Jokelan VPK:n palomiehet toimivat.

Päättäjille tiedoksi, Jokelan VPK on saanut aiemmin (vielä silloin kun mainittuja MedHelin alasottoja välitettiin Jokelaan ) erityistä kiitosta toiminnastaan mm. MedHel:ltä hoitaa kyseiset ”alasotot” ja lisäksi ollut paikalla hälyissä pääsääntöisesti ensimmäisenä.

Miksi siis tietoisesti on vaarannettu kuntalaisten terveys tai jopa henki noudattamalla huonoksi todettua nyky- järjestelmää ja jätetään tietoisesti paikkakunnalla nopeasti toimiva Jokelan VPK pois hälytyksistä ?

Ei kommentteja: