maanantai 1. elokuuta 2011

Ylittikö Tuusulan kunnanjohtaja valtuutensa ?

VRGroup Oy ilmoitti joulukuussa 2010 lopettavansa 4 rautatieasemaansa, Jokelan asema lipunmyynteineen, myös. Tästähän seurasi laajat kampailut, aina eduskuntaa myöten, kansanliike keräsi myös adressiin 4844 allekirjoitusta "Jokelan asema säilytettävä" puolesta.

Talvella 2011 kunnanjohtaja kertoi julkisesti Keski-Uusimaa lehdessä olleessa jutussa, ilmoittaneensa VR:n pääpomolle Arolle, että Tuusulan kunta ei tue asemaa, eikä lipunmyyntiä
"koska se ei kuulu kunnan toimialaan" Ja tällä kielolla katson, että kunnanjohtaja Joensivu sekä ylitti toimivaltansa, että aiheutti täydellisen hiljaisuuden VRGroup Oy:n kanssa, Jokelan rautatieaseman toiminnan jatkamiseen.

Tästä seurasi Jokelan aseman tilanteen kohdalla hiljaisuus koko kevään 2011. Kaikki muut kunnat Iisalmi Kemijärvi ja Pietarsaari hoitivat asematoimintansa jatkumisen VR:n kanssa kuntoon.

Vasta nyt kesän 2011 alkaessa (kuntalaisaloitteeni johdostako?) kunnan tekninen toimi sai tehtäväkseen järjestää VR kanssa kokouksen, aiheena Jokelan asema. Ja lehtitietojen mukaan
VR:n kanssa tapaamiset ovat olleet jäissä juuri Tuusulan kunnanjohtajan, talvella esittämänsä
kielteisen kannan vuoksi.

Onkin kysyttävä, onko tähän kunnanjohtajan päättämään "ei tukea Jokelan asemalle" myös
kuntapoliitikkojen tuki ? Vai toimiko kunnanjohtaja vain omilla luvilla ? Eli, veikö kunnanjohtaja valtuutettuja (myös Jokelalaisia), kuten suomalaisessa sanonnassa "pässejä narussa" ?
---

Ei kommentteja: