torstai 11. syyskuuta 2008

Tieto lisää tuskaa ja vääryys vihastuttaa

Jokelassa pidetty 19.08-08 ”kuntalaisten iltamat” eli meidän virka palkkalaiset pitivät tiedotustaan, jonka tiimoilta haluan tuoda vielä esille tuskastuttavia ja vihastuttavia asioita.

On edelleen käsittämätöntä, että yöpäivystys ambulanssi edelleen Pohjois-Tuusulasta puuttuu, vaikka sairasauton paikalle tuloajat ovat vieläkin pidentyneet . Tuusulan valtuutettujen (sekä viranhaltioiden, eli meidän palkkalaisten) tyly linja vain jatkuu. Kyseisessä tilaisuudessa vastuulääkäri kertoi tämän perusturvapalvelun maksavan nyt 400-500.000 euroa ! Silloin kun tämä peruspalvelu lopetettiin (2007) hinnaksi väitettiin 200.000 euroa.

Onko totuus paljastunut myös kuntapäättäjille, eli kun joudutaan hoitamaan lain vaatima perusturvapalvelu, sen hinta onkin nyt kovempi, koska ambulanssi joudutaan tilaamaan muiden kuntien alueelta, kun omaa yöpäivystysambulanssia ei ole. Mielestäni on syytä syksyllä (kuntavaalit)pitää valtuutettujen vaihtoviikot, varsinkin Pohjois-Tuusulan valtuutettujen osalta.

Varuskunta-alueen kaupasta kunnanjohtaja (myös meidän kuntalaisten palkkalainen) esitteli ko. alueen tuottavan ruusuisen tulevaisuuden. Tuusulan kuntalaisille totuus vain on toisenlainen, ruusuista ei jää kuin ”piikki” kuntalaisille. Ja ”piikki” on valtava. Alueen ostoon liitetty lahjoma (50.000 kerrosneliömetrin) n. 15-17 milj.euroa puhtaana käteen maanmyyjälle (Senaatti-kiinteistöt )tämäkin osin vastoin Tuusulan kunnan maapoliittista ohjelmaa. Seurauksena parinkymmenen miljoonan euron ”piikki” kuntalaisille.

Kunnanjohtajan visio alueelta maanmyynnillä saatavasta riittävästä rahamäärästä on sinänsä omituinen, koska ennen kuin alueen myyntiä (tonteiksi) voidaan toteuttaa, se vaatii ns. infran ( tiet, vesi- ja viemäri yms.) rakentamista , joka vaatii valtavan määrän selvää rahaa kunnalta. On varma siitä, ettei tällaista rahamäärää kunnalta löydy koska sitä ei löydy mm. Pohjois-Tuusulan ambulanssiinkaan. Eli rahoitus hoidetaan velkarahalla, jolloin seurauksena välittömästi on, vielä surkeammat palvelut peruspalveluissa.

Valtuutettujen vaihtoviikkoa odotellen.

Ei kommentteja: