maanantai 21. maaliskuuta 2011

Eduskuntavaalien pääkysymyksiä - veroja myös rikkaille!

Köyhyys on kasvanut ja virallisen köyhyysrajan tulotason alapuolella kituuttaa yli 700.000 suomalaista. Väitteet tuloerojen kaventumisesta, ovat toteutumattomia hallituksen lupauksia.

Kiviniemi/ Katainen toiminta-akselin ”silmäterä” on ollut EU:n pankki ja finanssimaailman
tukeminen taas uudella raha ja takaus tukipaketilla, tämäkin päätös oli oli sovittu julkaistavaksi vasta vaalien jälkeen.

Nyt 8 miljardiin ( 8000.000 miljoonaan ) euroon nostettu tuki suomalaisten veronmaksajien kustannuksella lisää suomessa köyhyyttä ja vähentää työllisyyttä, koska ko. summa on poissa (lopullisesti) pois kansantaloudustamme.

Vain 7 % valtion verotuloista kerätään progressiivisella verotuksella, mielestäni tasa-arvon kannalta ja oikeudenmukaisuuden vuoksi, kaikki tulot on verotettava yhtälaisesti nousevalla progressiivisellä asteikolla. Henkilön kaikki tulot laskettava yhteen, ovat ne sitten palkkaa, eläkettä tai pääomatuloja tai osinkoja.

Kataisen hokema ”kestävyysvaje” on täysin ministerin ja koko Kiviniemen hallituksen
oma aikaansaannos. Heidän puolueidensa verohelpotukset noin 9 miljardia euroa, ovat kohdistuneet suuryrityksille hyvätuloisille ja rikkaille sekä optio- ja pääomatulojen nostajille.

Nämä ovat varsinaisia vapaamatkustajia yhteiskunnassamme, koska kokonaan verovapaasti osinkoja voi nostaa listaamattomista yhtiöistä 90.000 euroon asti, siis ei valtionveroja ei kuntaveroja !!!

Näitä siivellä matkustajia on noin 400.000 ja kun verrataan köyhyysrajan alapuolelle jäävillä tuloilla maksetaan pienistäkin tuloista vero, sekä valtio että kunnalle.

Myös verotuksen suunnanmuutos on tehtävä, - nyt.
---

Ei kommentteja: