sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Ensihoidon taso on laskenut Keski-Uudellamaalla

”Ensihoidon taso on laskenut Keski-Uudellamaalla” toteaa HUS:in ensihoidon vastuulääkäri Jama Keski-Uusimaan jutussa 21.2-10.

Tämä on karvaasti todettu jo Jokelan yöpäivystyksen lopettamisesta alkaen 1.1. 2007 Pohjois-Tuusulassa.
Hiukan tapahtuneesta aiemmin tietoa, myös nykyiselle vastuulääkärille, joka on lehtitietojen mukaan aloittanut vastuullisen tehtävänsä, vasta runsas vuosi sitten.

Jokelasta Tuusulan politiikkojen ja sosiaali-ja terveyslautakunnan lopettaman yöpäivystys ambulanssin toimina-alueeseen kuului myös Nurmijärven Nukari ja Hyvinkään Kaukas, sekä lähialueet Kellokoskelle asti,
eli 8000 ihmisen perusturva oli silloin nopeasti saatavilla alueen kansalaisille, eli kuntarajoja osattiin ylittää hälytys tehtävissä. Nykytilanne on huono Jokelan lailla Nukarilla ja Kaukasessa, koska yöpäivystystä ei ole ja häly ajat niihin ovat kiistatta todella pitkät.
Aikaisemman Tuusulan johtavanlääkärin lupaamat ambulanssin paikalle tuloajat (hälyajat)Jokelassakin ovatkin yöaikaan jotain aivan muuta.

Kuten kyseisessä jutussa todetaan ”ensihoidon järjestämisvastuu on kunnilla” eli kansanliikkeemme ”keihäänkärki” on suunnattu sinne minne pitääkin, päättäjiimme Tuusulan kunnassa.
Siksi keräämme allekirjoituksia neuvoa-antavaa kunnallista kansanäänestystä varten.
Jokelalaisilla ole mitään syytä vaatia mitään pelastuslaitokselta, se on täysin Tuusulan politiikkojen tehtävä. Tämäkin luulisi olevan selvää vastuulääkärille.

Ei kommentteja: