sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Hätääntyneen omaisen kirjoitus keski-uusimaa lehdessä

Torstain (18.2-10) Keski-Uusimaassa ollut hätääntyneen omaisen kirjoitus, jossa kerrottiin mikä on todellinen tilanne ambulanssien paikalle saapumiseen Jokelassa.

Tuusulan kunnan päättäjät eli valtuutetut ja sosaali-ja terveyslautakunnan jäsenet ovat vastuussa päätöksestä, jolla yöpäivystys lopetettiin 1.1.2007.
Päätöksen perumiseksi keräsimme adressin keväällä 2008, jossa yli 3300 allekirjoitusta (lähinnä Jokelasta) ei valitettavasti lisännyt vastuullisuutta päättäjissä, ei edes jokelan valtuutetuissa.

Ei ole todellisuutta, että vasteajat jotka perustuvat kesäkeli ohjenopeuksiin ja käsitykseen, että naapurikuntien ambulanssit odottavat hälytystä vain Jokelasta, näillä on oman alueensa hoitovastuu ja siinä on varmasti jo riittävästi hälytysajoja.

Tämän järkyttävän perusturva puutteen vuoksi keräämme allekirjoituksia kunnallisen neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä "yöpäivystys takaisin Jokelaan".

Sosiaali-ja terveyslautakunnan selitykset ovat niin tarkoitushakuisia, että oikein naurattaa.
Tämän hetkisestä erittäin huonosta tilanteesta yritetään selvitä selittelyllä "lähivuosina on tulossa merkittävä lakimuutos, jossa ensihoitopalvelut siirretään sairaanhoitopiireille"
Ambulanssien tarvitsijat eivät voi odottaa jopa vuosia tai edes 30 minuuttia, vaan kyseessä on meidän peruspalvelumme, joka on palautettava heti toimivaksi, terveyden tai jopa hengen säilyttämiseksi.

Yöpäivystys takaisin Jokelaan, ryhmän vetäjä Jori Porspakka

Ei kommentteja: