sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Markkinavoimat eivät rakenna vaan TUHOAVAT !

Suomen eduskunnan ja hallituspuolueiden uskomaton ”markkinat hoitavat kaiken” uskonto, tuo yhä valtavampia ongelmia esiin suomalaisille. Markkinauskoon olennaisesti liittyvä Washingtonin konsensus hyväksyttiin ilman vastalauseita maamme poliittisessa eliitissä noin kymmenen vuotta sitten. Tästä seurasi kymmenen kohdan ohjelma jolla markkinat vapautettiin, valtionyhtiöt yksityistettiin, sääntelyä purettiin, yksityistä omistusoikeutta ja markkinamekanismejä vahvistettiin.

Seurasi hillitön ”meidän omaisuutemme myynti” eli valtionyhtiömme Fortum, Neste, Outokumpu, Rautaruukki, Sampo Pankki, Kemira, TeliaSonera pantiin lihoiksi, ja saatiin hetkellinen hyöty. Ilman osakemyyntejä valtion osakesalkun arvo ollut vuoden 2007 lopussa ollut lähes 60 miljardia euroa eli kaksinkertainen nykyiseen verrattuna. Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander on laskenut, että jälkikäteen arvioituna osakkeiden myynti on aiheuttanut 15 miljardin euron laskennallisen tappion verrattuna siihen, ettei osakkeista olisi luovuttu. (Voima 10/09 )

On pakko kertoa myös Digita Oy:stä (entinen Yleisradion jakelutekniikka) tämän yhtiön haluaisi pääministeri Vanhanenkin ostaa takaisin valtiolle sen maan turvallisuuden kannalta tärkeän tietoliikenne runkoverkon takia. Kaupan junaili aikoinaan tj. Wessberg (sd.) ja Liikenneministerinä oli Olli-Pekka Heinonen (kok.), viimeksi mainittu on myös Suomen teollisuushistoria suurimman ”mokan” tekijänä tunnettu.
Kyseessä oli Soneran 3,5 miljardin euron edestä osto ”tyhjää” ilmaa saksasta. Kiitoksena ”hyvästä” kaupasta hän sai suojatyöpaikan Yle: ssä.
Digitasta Yle sai 300 milj.euroa, ja nyt Yle maksaa vuosittain 35 miljoonaa euroa vuosittain, - loputtomasti.

Luulisi näillä ”markkinoiden miehillä” olevan jonkinlainen vastuuvakuutus tekemilleen vahingoille.

Ei kommentteja: