torstai 18. maaliskuuta 2010

Vallan sementointia eduskuntapuolueille!

Eduskunnassa on käsittelyssä vihreiden oikeusministeri Braxin vaalilain uudistus.

Tähän lakimuutokseen on suhtauduttu myönteisesti kaikissa myös niissä pienpuolueissakin, jotka saisivat puoluetukea jatkossakin, vaikka tippuisivatkin eduskunnasta.

Puolueiden vaalitukea nostettiin 36 miljoonaan euroon ja lisäksi aivan uutta vaalirahaa ryhdyttäisiin jakamaan myös kunnallisesti, mutta eduskunnan voimasuhteiden mukaan.

Vaikka CREKO (Euroopan neuvoston korruption vastainen toimielin) huomautti verorahoista jaettavan vaalituen kuuluvan, myös eduskunnan ulkopuolisille puolueille. Tämä huomautus ei ole muuttanut ”sementoija” ministeri Braxin rappausintoa.

Kansanvallan toteutumisen vuoksi on katsottava asioiden taakse, silloin tulee selväksi miksi tätä operaatiota tehdään.

Eduskuntapuolueiden valtaa vahvistetaan, asettamalla valtakunnallinen äänikynnys 3 %, eli ehkäistään kansanliikkeiden ja vielä eduskunnan ulkopuolella olevien puolueiden pääsy eduskuntaan.

Ja tässä noudatetaan samaa valittua linjaa, jota YLE:ssä sekä radion ja TV puolella noudatetaan, vain eduskuntapuolueet saavat julkisuusaikaa. Pienpuolueet ja kansanliikkeet laitetaan Narikkatorin nurkkapöytään. Ministeri Braxlle muistutus, jos ajamanne äänikynnys olisi ollut voimassa vuonna 1983, ette olisi nyt sementoimassa valtaa eliitille.

1 kommentti:

Kai kirjoitti...

Mä olen ihmetellyt nimenomaan tätä äänikynnystä. Kenen etua tällaisella ajetaan? Tämähän torppaa pienpuolueiden ja uusien ryhmittymien nousemisen eduskuntaan käytännössä kokonaan.

Nyt kun vaaliliitotkin ollaan kieltämässä, niin vaikeaa tulee olemaan.

Hyvä pointti tuo, että eipä Vihreätkään tällä hetkellä vallassa olisi, jos ensimmäisellä kerralla sisäänpääsy olisi torpattu.